Jag älskar mitt nya hem.

Så har ännu en helg passerat i denna fantastiska stad. Varför har jag inte flyttat hit tidigare? Alla människor man träffar på är så extremt trevliga, hjälpsamma, roliga och snälla.
 
I fredags bjöd jag en vän på tacos och drack vin. Sedan drog vi vidare till en förfest för att sedan hamna på ett house party. Där träffade man otroligt nog på folk från jobbet. Edinburgh är mindre än vad man tror. Kröp hem i gryningen. Eller ah, vi turades om att bära varandra och hade lövkrig. Vuxet. Sov ca 4 timmar. Gick ut på promenad i det fina vädret. Käkade middag på pizza hut och började dricka vin igen. Gick hem, bytte om och sedan åkte jag hem till mina vänners lägenhet och började festa igen. Runt 00 tog vi en taxi till Bongo club och dansade loss i 3 timmar.
 
Hoppade därefter in i en taxi igen för efterfest som bestod av vin och Harry potter. Vaknade mer döda än levande och kollade på Sagan om ringen (jag blir kallad the swedish hobbit här för övrigt, jag kommer tydligen från swedenshire och inte sverige). Drog till affären och sedan lagade vi fajitas och såg på tv. Kvällen avslutades med The Conjuring. Kom äntligen hem 23:30 och då hade jag varit hemma 4 timmar på hela helgen. Intensivt med andra ord!
 
Idag har jag haft min första test-assesment på jobbet. Man måste ha över 90% och jag hade 95% :) Imorgon ska jag kolla på ett annat boende. Dock inte så pepp på att hyra ett rum men omöjligt att få tag på en etta när festivalen närmar sig. Sen på onsdag ska jag följa med Steven och se golf för första gången i mitt liv. På torsdag blir det bio med några kollegor från jobbet och sen får man se vad helg nummer tre har att erbjuda.
 
Having a great time!
 

Recap och nytt boende

Amentjena,
 
Snabba svängar nu. Igår erbjöd sig en gullig kollega att rädda mig från mitt helvete till boende vilket jag gladeligen accepterade. Packade och hoppade in i en taxi och nu bor jag så jävla nice! 15 min promenad till jobbet, kan äntligen laga mat(!) och sover som en gud. Dock dras man ju med hostan från helvetet. Bröstkorgen hoppar snart ut.
 
Recap då, helgen. Fredag var lugn då jag var sjuk redan då. Lördag - Premiärfylla i Skottland. Blev inte alls som jag tänkt mig. Har en minneslucka på 3 timmar. Uppenbarligen har vi druckit en hel pitcher runt 02-tiden. Hamnade på någon form av efterfest med mina vänners vänner, som jag nu antar är lite av mina vänner också. Hade dock ingen aning om var jag var. Men vi hade de gött i söndags, grillade och drack vin hela dagen. Avrundade kvällen med Usa-Portugal. Sedan tog jag äntligen mitt förnuft till fånga och gick hem kl 01. Jag är inte svårövertalad när det gäller fest så ser det lite som en bragd.
 
Hostar vidare på jobbet för övrigt. Tror nog allt kommer gå galant tillslut. På fredag har vi final assessment och man måste få 90% rätt för att få börja jobba annars krävs mer utbildning. Blir till att plugga.
 
I övrigt så håller jag på att försöka hitta mig en liten etta där jag kan bosätta mig. Fick svar idag på en så ska ringa imorgon. Hoppas på det bästa.
 
Ikväll har Steven erbjudit sig att köra mig till en enorm mataffär, han vet inte vad han gett sig in på. Ska äntligen äntligen få laga mat för första gången på två veckor. Idag har jag förresten bott här i en vecka. 

Jägerbombs on a thursday

Gårkvällen var i impulsens tecken. Efter att Uruguay spöat England var alla lite för taggade för att gå hem. Slutade med att vi hamnade på The Hive kl 22 där en vodkacola/shot går loss på 2£. Helvetet vad roligt jag hade. Jag fick drinkar hällda över mig, badboll i skallen, drinkar på skorna och ett par softa solglasögon. Jag begränsade mig dock för en gångs skull och vaknade helt felfri imorse bortsett från att jag bara sovit 3 timmar. Jägerbomb = energidryck = jenny sover inte.
 
Dagen på jobbet idag gick i alla fall bra. Känns som att man lär sig allt supersnabbt. Alla kollegor är verkligen helt fantastiska. Hur kan det ens finnas så hjälpsamma människor?! Skulle flyttat för flera år sedan.
 
Nu går jag mest och hoppas på att jag ska få en ny lägenhet. Enda jag inte trivs med här är mitt boende. Vaknar på morgonen och det är svinkallt. Kläderna är fuktiga, aids i luftvägarna. Känner mig trött och sjuk. Måste bort härifrån!! Ska på en flat view på söndag, hoppas som fan på den. Sen får man väl ta in på hotell eller slagga hos någon vänlig själ tills vidare. Finns inte ens en gaffel? Jävla scam.
 
Nu blir det Fargo och sedan sova. Imorgon väntar premiärfyllan i Skottland. Wish me gl. #jägerbombcrew
 
 
 

First day at work

Gud så trött jag är. 11 timmar sömn på 3 dygn.
 
Igår när man anlände och hade lämnat sina väskor mötte jag upp en av mina två vänner som jag har här. Gick runt i ett par timmar i denna oerhört vackra stad i DÖDSVÄRME. Jag började undra om jag hade hamnat i Afrika istället för Skottland. Drog hem, bytte om och lyckades sedan efter många om och men lokalisera min andra vän här. Vi drog till en bar för att kolla på Brasilien - Mexico. Skulle dricka lite vin också. Lite. Det går aldrig. Här finns det godaste vin jag någonsin druckit. Det hade jag aldrig trott. Man kan även välja small eller large, hur bra? Sedan väntade den otroliga vandringen hemåt. Jag bor inte så centralt som jag trodde nämligen. 
 
Vaknade imorse och var helt förstörd. Kan inte bussarna ännu så jag tänkte att en promenad till jobbet kan väl inte ta död på en. En cola light, en flaska vatten, ett okänt antal cigg och lite mer än en timme senare anlände jag.
 
Fick utbildning hela dagen tillsammans med en supertrevlig fransman som också började jobba idag. Jobbet verkar jävligt simpelt för en datorfreak som mig så kommer nog trivas. Alla verkade så himla glada och trevliga. Får ju en svensk att framstå som antikrist liksom. Varför har man inte flyttat tidigare? Känns redan som att jag äntligen, för första gången i mitt liv, hittat hem.
 
Efter jobbet handlade jag lite nödvändiga saker, promenerade i solen och försökte laga mat men jag förstod mig inte på spisen. Nu har dock min italienska roomie visat mig. Maten i affärerna är dock väldigt udda så det blir som att lära sig att laga mat på nytt.
 
Kom precis in efter att min vän har kört mig runt i fina fina Edinburgh i två timmar. Kedjerökt och ätit en jävligt god glass och bara haft det så jävla trevligt.
 
Imorgon väntar ännu en dag på jobbet och sedan blir det att gå till en pub för att kolla på när England förhoppningsvis förlorar (man måste hata england här, tar seden som den kommer.)
 
Så jävla glad. Har inte hunnit ta några bilder än då en iphone inte kan göra stället rättvisa. Ska ladda systemkameran och ge mig ut på ett helvetes brutalt utforskningsmission. Tror dock solen måste lugna sig för annars går det inte. Luftfuktigheten är insane. Dock jävligt bra för mitt annars platta hår. Beachfrillan rockar man ju alldeles utmärkt.
 
Fått en hejdlös massa beröm för min engelska som just nu är lite ringrostig då man inte snackat det på ca 6 månader. Flytande inom kort när man slutar vara så jävla blyg. Svär gör jag dock på svenska och det är uppskattat för alla vill lära sig :D
 
Well, that's all for now.

Sista natten i Sverige

Nu ligger jag i min mjuka hotellsäng på Ibis precis vid Arlanda. Har fotbollsVM på tvn och sista avsnittet av Game of Thrones på datorn. Sämre har man haft det.
 
Helgen har vart helt fantastisk. I fredags blev det pizza och spontanutgång på Carmen. I lördags anlände min bästa vän i livet till Stockholm och vi var på Gröna lund och fick hjärtinfarkter. I alla fall jag. Avslutade kvällen med alldeles för mycket vin i vanlig ordning. Igår var det äntligen dags för #KENTFEST på Gärdet. Jag och Mia mötte upp Johanna och så drack vi vin i gräset fram till att Elliphant och Kent skulle sätta igång. Spelningen var helt fantastisk, som förväntat. Efter den hoppade vi in i en svarttaxi till The Wall för att stalka Jocke och grabbarna vilket vi även lyckades med. Har dock inga bilder inlagda på datorn så detta får bli ett inlägg utan. Jag såg för övrigt ut som en häst som badat i en tjernobyltank så det är nog lika bra.
 
Idag har jag som mest städat ur lägenheten och avslutade mitt liv i Stockholm med en 12-rätters tapasmiddag med Richa, Mats och Sebastian. Fortfarande matkoma.
 
Imorgon går flyget 8:40. Ser fram emot hotellfrukosten obeskrivligt mycket. Upp 05:30, känns ju sådär. Har ställt 74 alarm för min transfer till terminalen kommer 06:30. Man ska väl försöka hinna rädda det här slitna ansiktet innan avfärd tänkte jag. 3dagars brutalfylla har satt sina hemska spår.
 
När jag landat ska jag bara lämna mitt baggage i lägenheten och få nyckeln för att sedan möta upp Kal för lite äventyr. Ryktas om LITE(!) vin och fotbollsvm på kvällen. Sen börjar man jobba på onsdagmorgon. Så jävla sjukt.
 
HÖRS FRÅN EDINBURGH
 
Puss till mina typ 4 läsare.

11 dagar

Nu jävlar är det nära.
 
Befinner mig hemma i Lycksele för ett kärt återseénde med vänner och familj en sista gång på obestämd tid. Väskorna hemma i Stockholm är färdigpackade och lägenheten är städad. Det enda som väntar nu sista veckan är 4 konserter (#KENTFEST!) god mat, hejdåkramar och vin, vin och mer vin.
 
Ska även boka T in the Park imorgon vilket gör mig till världens i särklass lyckligaste människa.
 
BOOOYAH

RSS 2.0